Onze vakmensen

✓ Verzending in hergebruikte dozen

✓ Steun de vakmensen uit de buurt

Puur Pol

✓ Verzending in Nederland

Hulp nodig? 06 21952123

Leer onze vakmensen kennen


Onze vakmensen komen uit de directe omgeving (Gemeente Barneveld). Maak kennis met de vormer van jouw product en ontdek de schoonheid in het handwerk.

Wij helpen graag de vormers van onze producten. Bij aankoop van een product steun je daarmee de maker, zodat dit ambacht kan blijven bestaan en mensen blijven creëren!


Vakmensen Puur Pol, ambacht Veluwe producten
Vakmensen Puur Pol, ambacht Veluwe producten
Vakmensen Puur Pol, ambacht Veluwe producten

J&J


Jonathan & Joëlle zijn vormers in hart en nieren.

Joëlle: ''Mooie dingen maken, dát is wat ik wil. Ik kan het niet ontkennen, want die creativiteit is gegeven en de wil om iets te maken moet er gewoon enthousiast uit. Het kleien geleerd van mijn moeder (kunstenares met eigen atelier) en het hout vind ik in de afvalbakken van het bedrijf van mijn man. Samen zitten we in onze vrije tijd uren te werken aan objecten en zijn we ideeën aan het ontwikkelen met duurzame gerecyclede materialen.''


Jonathan: ''Werken met hout is mij met de paplepel in gegoten. Ik werk zowel met handgereedschap als met machines die voor de nauwkeurigheid ingezet worden. Mijn passie is om met oude producten weer mooie nieuwe producten te maken die uitstekend passen in de interieurs van deze tijd.''


J&J: Heerlijk om eigen handgemaakte producten te maken, elk werk uniek en kent zijn imperfecties, waarvan de schoonheid niet te ontkennen valt.

Een soortgelijk product kun je halen bij een groothandel of winkelketen, maar onze producten hebben een verhaal, zijn eerlijk en hebben een milieubewuste touch. 

We hopen dat we nog lang mogen ontdekken en nog langer mogen genieten van alles wat we kunnen produceren vanuit onze vertrouwde omgeving.


Zie ook: www.isokern.nl

Jonathan & Joëlle - Stroe


Wilma

Wilma is een ervaren kunstenares. Naast kunstenaar is zij actief als docent op het creatieve vlak en geeft zij creatieve lessen bij Top Atelier Terlouw.


Wilma: ''Tijdens mijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort en later de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht heb ik allerlei grafische technieken geleerd, zoals bijvoorbeeld het maken van een mezzotint, een ets, een legpuzzeldruk, een kartondruk, een drogenaaldets en een zeefdruk. Ik houd van het ambachtelijke van de grafische technieken! Langdurig ergens mee bezig zijn en dan meerdere drukken kunnen maken, die onderling steeds weer iets van elkaar verschillen, omdat het handwerk is en kunst.


Zie ook: www.wilmaterlouw.nl

Wilma van den Top (Terlouw) - Kootwijkerbroek

Puur Pol huiskunst - Wilma van den Top
Puur Pol huiskunst - Wilma van den Top
Schalen hakken uit steen, Puur Pol, Liesbeth Zethoven2
Schalen hakken uit steen, Puur Pol, Liesbeth Zethoven1

Liesbeth

Liesbeth Zethoven is ervaren beeldhouwster. Ze doceert op diverse plekken in gemeente Barneveld op scholen en geeft regelmatig workshops.


Liesbeth: ''Werken met steen: een eindeloze ontdekkingstocht, fascinerend en steeds weer nieuw. Elke steen vertelt zijn eigen verhaal. 


Vanaf het moment dat ik bij de stenenhandelaar een passende steen uitzoek, totdat het eindproduct op de sokkel staat. Na een periode van hakken (echt beeldhouwen), vijlen, komt het moment dat de steen onder water gaat om geschuurd en gepolijst te worden: altijd weer spannend en verrassend... wat laat de steen zien? De kleur, de tekening.., zeker als de was erop komt en het werkstuk klaar is... 


en dan te bedenken dat het een natuurproduct is, een stuk steen uit een rots elders in de wereld uitgehouwen... 


Voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie!''


Zie ook: www.voor-beelden.nl

Liesbeth Zethoven - Voorthuizen

Coba

Coba woont en werkt haar hele leven al op de Veluwe. Van natuurlijke materialen van haar eigen erf maakt zij prachtige producten.


Coba: ''Doorleefde materialen hebben voor mij een meerwaarde. In het houtwerk van ons erf zie je de sporen van het gebruik en/of de wind en de regen die het zachte hout er tussenuit geblazen en geschuurd hebben. Hierdoor laat het hout een nog duidelijkere structuur  zien. Ik geniet ervan om van zo'n mooi stukje hout wat nieuws te maken, een serveerplank om een kopje koffie of een borrelhapje op te presenteren.


Verder hebben wij een aantal racka schapen lopen in de wei. Deze worden voor hun onderhoud jaarlijks geschoren. Ik vind het zonde om de schapenvacht weg te gooien. Zeker als je weet hoe mooi het eindresultaat kan worden! Een dag een schapenvacht vilten werkt voor mij als een pittige sportsessie! De olijfzeep maakt je handen heerlijk zacht. Het liefst op een mooie dag, heerlijk buiten.


En dan ... alsmaar genieten van die prachtige geleefde producten, een vacht over een tafeltje en aan de muur een plank die als de visite komt goed gebruikt wordt!''


Coba van de Pol - Stroe

Racka schapenvacht, gevilte vacht, handewerk, natuurlijke vacht
Racka schapenvacht, gevilte vacht, handewerk, natuurlijke vacht
Racka schapenvacht, gevilte vacht, handewerk, natuurlijke vacht

Davitha

Davitha is een kunstenares die met grafische druktechnieken werkt midden in haar eigen atelier aan de Veluwe. Ze groeide op in haar moeders atelier, waar ze al vroeg leerde dat je met kunst dingen kunt vertellen die je niet makkelijk in woorden kunt vatten. Op de kunstacademie leerde ze technieken professionaliseren en sindsdien exposeert ze regelmatig haar hoogdrukken in diverse galeries en tentoonstellingen.

Davitha’s werk is herkenbaar aan de unieke wijze waarop ze schilder- en druktechnieken combineert met een fijn lijnenspel en helder kleurgebruik. Grote contrasten in combinatie met fijne accenten combineren tot prachtig gedetailleerde werken.


De Veluwe, met haar bossen, vlakten en weertypes zijn een weerspiegeling van haar werk. In het bos ontvangt ze inspiratie en rust over haar leven en dit verwerkt ze in haar druktechnieken. Haar werk is strak, modern, architectonisch met een tintje bohemian vanuit de bossen.


Davitha over haar inspiratiebron: ''Als je in een bos, door de bomen naar het licht kijkt, is het alsof je door coulissen naar een lichtbron kijkt. Het contrast in kleuren wordt groter. Takken en bladeren verliezen hun details en tekenen zich af tegen de lucht erachter. De Lichtbron is hierin het metafoor voor perspectief en hoop. De donkere lijnen in mijn werk staan voor de uitdagingen die onderdeel uitmaken van het leven.''


Zie ook: www.davitha.nl

Davitha van de Kuilen - Kootwijkerbroek


Lisa van de Kuilen

Pyrograaf, sluit zich binnenkort officieel aan bij Puur Pol. Ze draait sinds 2023 bij ons mee met enkele houtbrand projecten.


Binnenkort volgt hier meer informatie over Lisa.


Houtwerk branden